020 776 4746

Geschiedenis verbouwing

Sal Gorda

In september 2019 hebben we het tapasrestaurant Sal Gorda aan de Van Breestraat 107A overgenomen. Na drie maanden projectwerk met onze ontwerper Edward Slaviero, architect Wouter Dierdorp en aannemer Leo van Witsen zijn we in januari 2020 eindelijk begonnen met de sloop.

Tijdens de verbouwingsperiode hebben we interessante dingen ontdekt over dit 100 jaar oude gebouw. Zo’n 60 jaar geleden was er een slijterij met woonruimte boven en een wijnkelder beneden. We hebben een wijnconcept neergezet op een plek die daar al voor ontworpen was.

Mozaiek-illustratie

We hebben de ruimte in zijn totaliteit gesloopt met uitzondering van de tegelwand op de bovenverdieping, een Spaanse Mozaiek-illustratie van het wijnbereidingsproces met de titel EL VINO. Bij de ingang ontdekten we dat het plafond eigenlijk 80 cm hoger was maar niet te zien was door de bogen die de vorige eigenaar had gemaakt om de tapasbar een Spaans gevoel te geven.

Er zijn grote ingrepen gedaan zoals het uitzagen van de vloer en het maken van trappen om de keuken ook van boven bereikbaar te maken. De toegang tot de keuken was alleen mogelijk via het souterrain. De vloer en het plafond zijn volledig vernieuwd.

Vertraging bouwproces

Door de pandemie en de lockdown die twee maanden later in maart 2020 kwam, werd het proces van de bouw vertraagd, maar we gaven niet op. De bouw heeft een half jaar geduurd en we zijn trots op het resultaat. Het doel voor het interieur was om de kwaliteiten van de buurt te weerspiegelen en op te waarderen: luxueus en toch gastvrij, industrieel en toch warm.

Design

Een divers palet aan texturen van fluwelen meubels tot een unieke bar volledig gemaakt van unieke driedimensionale tegels gemaakt door Dtile. Verschillende elementen zijn zorgvuldig gekozen om de sfeer op te fleuren zoals neonverlichting van Ontwerpduo en om materialen zoals de betonnen vloer te contrasteren. Zo vind je aan de bar levende groene muren, veel houten elementen en leren stoelen.

Een zintuiglijke ervaring van de tactiliteit van het interieur tot de hoge kwaliteit van de wijnen en het eten.

Benieuwd naar het eindresultaat? Maak nu een reservering!