020 776 4746

Over ons

De Wijnkaart

Welkom bij De Wijnkaart! Deze Hidden Gem is dé plek in Amsterdam om nieuwe wijnen te proeven en je zintuigen te verwennen. Sandra en Florin zijn allebei Roemeens en weten als geen ander hoe goed de Oost-Europese wijnen zijn. Het is hun missie om u kennis te laten maken met deze wijnen en u een onbezorgde tijd te bezorgen.

Van droom naar realiteit

Het verhaal van De Wijnkaart gaat over een droom die uitkomt. Sandra en Florin hebben veel verschillende wijnbars bezocht en opmerkelijk genoeg ontdekten de twee wijnliefhebbers dat ze bijna altijd dezelfde wijnen serveerden. De wijnen kwamen vaak uit hetzelfde gebied en de Oost-Europese wijnen, waar Sandra en Florin zo dol op zijn, waren nergens te vinden. Ineens wist Sandra wat haar te doen stond: Nederlanders moesten kennismaken met de unieke smaak van Oost-Europese wijnen!

De twee gingen op reis naar Oost-Europa. Ze bezochten verschillende wijnhuizen uit Moldavië, Roemenië, Hongarije en Griekenland. Ze ontdekten niet alleen mooie producten en wijnen, maar leerden ook de verhalen van de wijnmakers kennen. Terug in Nederland werd de droom werkelijkheid en opende De Wijnkaart haar deuren.

De smaken van Oost-Europese wijnen

Bij De Wijnkaart worden alleen de allerbeste wijnen geserveerd. De wijnen ondergaan een kritische selectie. Sommelier Florin doet veel onderzoek naar de kwaliteit van de wijnen en er worden alleen lokale druiven geselecteerd. Deze druiven geven de wijn een unieke en authentieke smaak.

Met meer dan 50 wijnen in het wijnportfolio is er keuze genoeg en weet je zeker dat je altijd nieuwe smaken ontdekt.

Een team van professionals staat voor jullie klaar!